Френската група компании Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) води преговори

...
 Френската група компании Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) води преговори
Коментари Харесай

Ще продава ли Луи Вюитон и диаманти?

 

Френската група компании Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) води договаряния за закупуването на американския производител на първокласни бижута Tiffany & Co, оповестяват „ Блумбърг " и „ Ройтерс ", базирайки се на свои източници.

Според „ Блумбърг ", договарянията са секретни и няма гаранция, че ще бъде реализирано съглашение, само че прецизира, че в случай че договорката въпреки всичко се осъществя, ще има съществено разбъркване на пазара на първокласни артикули и бижута.

Според източниците на „ Ройтерс ", Tiffany е наела експерти, които да изследват изискванията на съглашението, което оферират французите, само че компанията към момента не е взела дефинитивно решение по отношение на договорката. Агенцията разкрива, че групата LVMH, която от години търси способи да разшири наличието си на американския пазар, е показала предварителна, необвързваща оферта за придобиването на Tiffany при започване на този месец.

Поради обстоятелството, че медиите разкриха непредвидения интерес на LVMH към притежателя на американската марка за бижута, договорката може и да се провали, оповестява и английският вестник „ Файненшъл таймс ", който също се базира на свои източници, осведомени с договарянията.

Независимо, че липсва информация за цената на договорката, източници на „ Блумбърг " чакат сумата да бъде по-голяма от 7 милиарда $, колкото френската компания заплати за Christian Dior през 2017 година, и да бъде първата най-голяма договорка за президента Бернар Арно, откакто закупи първокласната хотелска верига Belmond за 3.2 милиарда $ предходната година.

„ Блумбърг " добавя, че в случай че договорката се осъществя, ще е следващата крачка към лидерската позиция на пазара на първокласни артикули и бижута от страна на LVMH. Според „ Файненшъл таймс ", в случай че Tiffany бъде добита от LVMH, френската група ще има втората най-търсена марка бижута, откакто през 2011 година купи производителя на бижута Bulgari за 5.2 милиарда $ и през 2017 година закупи Christian Dior за 7 милиарда $. „ Ройтерс " напомня, че сега LVMH, чийто мажоритарен притежател е семейство Арно, а президент е най-богатият французин Бернар Арно, има правата за бижута с марките Fendi, Christian Dior и Givenchy, веригата магазини за козметика Sephora, часовниците Hubolt, коняка Hennessy, шампанското Dom Perignon и Veuve Cliquot.

Новината за придобиване на Tiffany от LVMH удостоверява тактиката на френската компания да разшири наличието си в Съединени американски щати, вторият по величина пазар за компанията по доходи след Азия. „ Блумбърг " напомня, че по-рано този месец LVMH откри своя нова фабрика в Тексас, а на церемонията участва президентът Доналд Тръмп и щерка му Иванка - публицист и модел.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР